17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Aquesta setmana, i en commemoració del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, s’han dut a terme al centre diverses activitats per a visibilitzar la comunitat LGTBIQ+ i condemnar els delictes d’odi que encara pateixen. Des de la Coordinació de Coeducació del Font de Sant Lluís vam decorar els corredors amb un gran cartell lluint la bandera arc iris, representativa del col·lectiu. Per altra banda, l’alumnat de 2n i 4t va rebre telemàticament la visita de Danai Delipetrou, jurista especialitzada en Drets Humans i activista LGTBI, que va aportar una visió de la situació actual de la qüestió i promogué la participació del nostre alumnat assistent. Altrament, es van treballar amb l’alumnat de 3r activitats, com ara mots encreuats, relacionades amb les paraules clau relacionades amb la diversitat de gènere, sexual i familiar; així com a les assignatures optatives de Cultura Clàssica i Llatí de 4t s’ha fet un recorregut per la situació de la homosexualitat al món antic, amb  objectiu de desmentir alguns mites creats sobre el tema. Finalment, cal destacar la implicació d’algunes docents per desenvolupar a les  tutories diverses propostes per conscienciar i sensibilitzar amb aquesta comunitat, a través de documentals, curts, cançons o articles. Aquest són alguns exemples per aconseguir fer de l’institut un espai segur i inclusiu on tothom puga ser lliure, sense importar la seua identitat o orientació.