MANIFEST DE L’IES FONT DE SANT LLUÍS “NO A LA GUERRA”

El dilluns 7 de març ha tingut lloc, a instàncies del grup de Coeducació i la Direcció del Centre, la lectura del següent manifest de repulsa a la guerra, amb la asistencia de professorat i alumnat.

NO A LA GUERRA!!

Com a representants de la comunitat educativa de l’IES Font de Sant Lluís volem manifestar el nostre rebuig més absolut davant de l’horrible atac i bombardeig que està patint la població civil d’Ucraïna per part de l’exèrcit rus.

No es pot permetre de cap de les maneres que cap dirigent de cap estat faci ús de la violència per resoldre les seves diferències amb un altre estat. I sobretot, recordem-ho, perquè és molt important recordar-ho, quan la gran majoria de les víctimes són civils.

Des de l’àmbit educatiu volem recordar que el sentit últim de la nostra tasca és formar ciutadans i educar en valors. I el valor fonamental és la PAU. La gran pedagoga Maria Montessori va escriure una vegada “Tothom parla de pau, però ningú educa per a la pau, la gent educa per a la competència i aquest és el principi de qualsevol guerra. Quan eduquem per cooperar i ser solidaris els uns amb els altres, aquell dia estarem educant per a la pau”. Aquest ha de ser el principi fonamental de la nostra tasca. Com va dir Ghandi: “No hi ha cap camí per a la pau, la pau és el camí”.

Per això volem demanar d’una manera urgent la fi dels atacs de l’exèrcit rus sobre la població civil d’Ucraïna. No a la guerra!! Aturem d’una vegada aquesta massacre.

NO A LA GUERRA!!

NO A LA GUERRA!!

NO A LA GUERRA!!

NO A LA GUERRA!!